Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της  Ραδιοερασιτεχνικής Λέσχης Μακεδονίας   SZ2M

http://www.hitwebcounter.com/freecounterfeatures.php
M.A.R.C. Counter


  Το Echolink είναι ένα πρόγραμμα που τρέχει σε Microsoft Windows και επιτρέπει σε ραδιοερασιτέχνες να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία VoiceOverIP (VoIP) στο ίντερνετ για μέρος τουλάχιστον της επικοινωνίας ανάμεσά τους. Σχεδιάστηκε από τον Jonathan Taylor, ραδιοερασιτέχνη με callsign K1RFD.

  Στην ουσία είναι το ίδιο με άλλες εφαρμογές VoIP (όπως το Skype) αλλά με μοναδικό επιπλέον χαρακτηριστικό τη δυνατότητα σύνδεσης με πομποδέκτη ραδιοερασιτεχνικού σταθμού.

  Το πρόγραμμα επιτρέπει αξιόπιστες παγκόσμιες συνδέσεις μεταξύ ραδιοερασιτεχνών, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητες επικοινωνίας του ερασιτεχνικού ασυρμάτου.

  Υπάρχουν, παγκοσμίως, περισσότεροι από 200,000 εγκεκριμένοι χρήστες σε 162 από τις 193 χώρες με περίπου 4,000 από αυτούς συνδεδεμένους σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή.

  Πριν την χρήση του συστήματος είναι απαραίτητο για τους εν δυνάμει χρήστες να επικυρώσουν το callsign τους. Το σύστημα Echolink απαιτεί κάθε νέος χρήστης να παράσχει αδιάσειστα στοιχεία άδειας και ταυτότητας πριν το callsign του/της προστεθεί στη λίστα των εγκεκριμένων χρηστών.

  Ο υπολογιστής σας συνδέει εσάς ή τον τοπικό σας αναμεταδότη με οποιονδήποτε από χιλιάδες άλλους σταθμούς στο ίντερνετ.


    Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα EchoLink.


    (Sysop Mode)


  Μπορείτε να ανοίξετε ένα "simplex link" στο σταθμό σας (shack), με ένα VHF ή UHF πομποδέκτη συνδεδεμένο στον (συνδεδεμένο στο ίντερνετ) υπολογιστή σας μέσω ειδικού κυκλώματος, για να επιτρέψετε σε οποιονδήποτε ραδιοερασιτέχνη βρίσκεται εντός εμβέλειας να επικοινωνήσει με φωνή με οποιονδήποτε άλλο σταθμό συνδεδεμένο με  EchoLink σε ολόκληρο τον κόσμο.


   (Single User Mode)


  Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο και τα ηχεία του (συνδεδεμένου στο ίντερνετ) υπολογιστή σας και να συνδεθείτε με οποιονδήποτε από τους 2,000 διαφορετικούς αναμεταδότες που υποστηρίζουν το πρόγραμμα EchoLink.


         Εντολές DTMF:


        ConnectByCall        C

        Disconnect             #

        DisconnectAll         ##

        Play Info                *

        Reconnect              09

        Status                    08

< Back