Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της  Ραδιοερασιτεχνικής Λέσχης Μακεδονίας   SZ2M

http://www.hitwebcounter.com/freecounterfeatures.php
M.A.R.C. Counter

Μαραθώνιος, μια λέξη ελληνική, ένας αγώνας που ξεκίνησε από την Ελλάδα, για να φτάσει σήμερα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 5.000.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από χρώμα, εθνικότητα ή φυλή, συμμετέχουν σε Μαραθώνιο αγώνα, καθιστώντας το ως το δημοφιλέστερο, ως προς τις συμμετοχές, άθλημα στον πλανήτη.


Στα μέσα του 2004, το Δ.Σ. του Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης, αφού εξασφάλισε την υποστήριξη και συνεργασία θεσμικών φορέων της πόλης και της χώρας, διεκδίκησε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου το δικαίωμα να διοργανώσει Διεθνή Μαραθώνιο με το όνομα «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», κάτι που αποτελούσε όνειρο και όραμα πολλών Θεσσαλονικέων και Βορειοελλαδιτών.


Στις 10 Ιανουαρίου 2006, έγινε η επίσημη αναγνώριση και έγκριση από την ΙΑΑF και την ΑΙΜS, για την άμεση διοργάνωση ενός Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου, με τον τίτλο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», με σημείο εκκίνησης την Πέλλα και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Από τότε έως σήμερα, η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι της IAAF, AIMS και του ΣΕΓΑΣ. Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ» έχει αξιολογηθεί με το bronze label (για το 2010 – 2011), από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και είναι μέλος της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS).


Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, και η κορυφαία διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα, αφού προσελκύει περισσότερους από 7.000 συμμετέχοντες. Φέτος, οι συμμετοχές και στα τέσσερα δρομικά αγωνίσματα του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» αναμένεται να ξεπεράσουν τις 8.000.


Ο Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης καθιέρωσε ως χρόνο διεξαγωγής του Διεθνούς Μαραθωνίου την εαρινή περίοδο. Η εκκίνηση, λοιπόν, δίδεται πάντα δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα.